Μέγεθος γραμμάτων
Καλέστε μας: +30 27340 22287aivali.neapoli@gmail.com
Αποδράσεις

    Το ξενοδοχείο Αϊβαλί, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, επιτρέποντας στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει μονοήμερες εκδρομές σε πολλά όμορφα μέρη των Βατίκων. Αρχικά, ανηφορίζοντας το δρόμο από τη Νεάπολη προς την Καστανιά, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στα γραφικά χωριά, τα Βελανίδια με τα όμορφα σοκάκια, την Άνω Καστανιά, το Λάχι, το Μεσοχώρι όπου θα αντικρίσετε το Παλαιόκαστρο Μεσοχωρίου και τέλος, το Φαρακλό με την υπέροχη θέα προς τον κόλπο των Βατίκων.  Τα Βάτικα, εκτός από όμορφα μέρη με θέα και παραλίες, έχουν και πολλά αξιοθέατα που δε γίνεται να μην τα επισκεφθείτε.  Το Παραδείσι, το οποίο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, με πλατάνια, καρυδιές και τρεχούμενα νερά. Οι κατοικίες περιλαμβάνουν και εγκαταστάσεις νερόμυλου. Εκεί, βρίσκεται και η εκκλησία της Παναγίας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
    Ακόμα, ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το κάστρο της Αγίας Παρασκευής στο Μεσοχώρι. Υστεροβυζαντινό κτίσμα πιθανότατα φραγκικής κατασκευής, για να ελέγχει τα στενά του κόλπου των Βατίκων. Το κάστρο αναστηλώθηκε πρόσφατα και είναι επισκέψιμο. Eπιπλέον, αξίζει να κατευθυνθείτε προς το χωριό Αγίου Νικολάου, στην περιοχή του Κάβο-Μαλιά, στο "Μικρό Άγιο Όρος" της Πελοποννήσου, στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και του Αγίου Γεωργίου του Εν Μαλεώ.
Όταν βρεθείτε εκεί, επισκεφθείτε το φοινικόδασος με τα απολιθωμένα θαλάσσια όστρακα. και με τους απολιθωμένους ριζικούς κόμβους και κορμούς, ηλικίας περίπου δύο εκατομμυρίων χρόνων. 
    Ακόμα, αξέχαστη θα σας μείνει η βόλτα στην περιοχή της Πούντας, όπου υπάρχει νεκροταφείο Μυκηναϊκών χρόνων και το πασίγνωστο πλέον Παυλοπέτρι, η βραχονησίδα ανατολικά του ακρωτηρίου της Πούντας, στο οποίο έχουν εντοπισθεί ίχνη κατοίκησης από τους Πρωτοελλαδικούς ως τους Βυζαντινούς Χρόνους. Το σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα στην Καστανιά, είναι από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας, πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, μορφών και χρωμάτων και στην Ευρώπη κατατάσσεται δεύτερο στο είδος του.
    Mπορείτε να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή στο νησί των Κυθήρων, το οποίο συνδέεται, σε λιγότερο από μια ώρα, ακτοπλοϊκά με το λιμάνι της Νεάπολης. Εκεί θα δείτε εντυπωσιακά μεσαιωνικά μνημεία και καταρράκτες. Επιπλέον, αξίζει να επισκεφθείτε την όμορφη Μονεμβασιά με το περίφημο κάστρο της, μόλις σαράντα λεπτά από τη Νεάπολη.Iδανικό προορισμό για μπάνιο και χαλάρωση, αποτελεί η παραλία Σίμος στο νησάκι της Ελαφονήσου, σε απόσταση δεκαπέντε λεπτών από την παραλία της Πούντας. Τέλος, αν είστε λάτρης της θάλασσας και των αμμουδερών παραλιών, πρέπει να πάτε στον Μάγγανο, το Νερατζιώνα και την Πούντα.